Türkiye’de Başarılı Bir Dijital Etkinlik Nasıl Düzenlenir EGTEVENT Rehberi

17 Ağustos 2024
17 Ağustos 2024 egtadmin

Dijital Etkinlikleri ve Önemini Bilmek

Dijital etkinlikler, dünyadaki farklı bireyleri bir araya getirme aracı olarak modern teknolojiden yararlanan çevrimiçi toplantılardır. Bunlar arasında web seminerleri ve sanal konferanslar, çevrimiçi atölye çalışmaları ve hatta canlı yayınlanan ürün lansmanları bulunabilir. İçinde bulunduğumuz dijital çağda, uluslararası bir kitleye hitap etmek, katılımı artırmak ve hedeflerinize ulaşmak için iyi bir dijital etkinlik düzenlemek çok önemlidir. Etkinlik Planı için tıklayın Hizmetlerimiz.

Fiziksel Olaylar ile Dijital Olaylar Arasındaki Fark

Erişilebilirlik

  • Dijital Etkinlikler: İnternet bağlantısı olan herkesin, bulunduğu noktadan katılabilmesi, küresel kitleye ulaşmayı kolaylaştırmaktadır. Bu, coğrafi olarak herhangi bir sınırlama olmadığı ve dolayısıyla etkinliğin ölçeğini ve kapsayıcılığını genişlettiği anlamına gelir.
  • Fiziksel Etkinlikler: Katılımcıların belirli bir yere seyahat etmelerini gerektirir, dolayısıyla katılımı seyahat için parası olan veya yakınlarda bulunanlarla sınırlandırır. Erişilebilirlik coğrafi ve lojistik faktörler nedeniyle kısıtlanabilir.

Maliyet

  • Dijital Etkinlikler: Mekan kiralama, yemek hizmetleri ve seyahatle ilgili masraflar ortadan kaldırıldığı için genellikle fiziksel etkinliklere kıyasla daha düşük maliyetler gerektirir. Ancak teknik desteğin yanı sıra yüksek kaliteli dijital platforma da yatırım yapmak önemlidir.
  • Fiziksel Etkinlikler: Yer kiralama, yiyecek-içecek hizmetlerinin sağlanması, konaklama ve ulaşım ile ilgili maliyetler vardır ve bunlar birleştirildiğinde bunları dijital olarak tutmaktan daha maliyetli hale gelebilir.

Etkileşim ve Katılım

  • Dijital Etkinlikler: Ağ oluşturma amaçlı canlı sohbetler, anketler ve sanal odalar gibi etkileşimli özelliklerin kullanımını içerir. Bununla birlikte, sanal doğası nedeniyle katılımcıların dikkatlerinin etraflarındaki bazı rahatsızlıklardan dolayı başka yöne kaymasına neden olması nedeniyle odaklanmayı sürdürmek zor olabilir.
  • Fiziksel Etkinlikler: Etkinlik mekanı genelinde ağ oluşturma fırsatları aracılığıyla daha iyi katılım düzeylerini teşvik eden yüz yüze etkileşimleri teşvik edin, böylece katılımcılar da dahil olmak üzere kişilerin doğrudan etkinlik ortamından kendi aralarında canlı tartışmalara katılarak sitedeki sohbetlere katılmalarını sağlayın.

Teknik Gereksinimler

  • Dijital Etkinlikler: Teknolojiye ve internet bağlantısına bağlıdır. Bu nedenle organizatörler dijital platformun güvenilir olmasını ve her katılımcının gerekli teknolojiye erişebilmesini sağlamalıdır.
  • Fiziksel Etkinlikler: Görsel-işitsel ekipman, oturma düzenlemeleri ve yerinde destek için lojistik planlamaya ihtiyaç vardır. Teknik sorunlar olması durumunda bunlar genellikle etkinlik personeli tarafından ele alınır.

Esneklik ve Ölçeklenebilirlik

  • Dijital Etkinlikler: Herhangi bir fiziksel alan kısıtlaması olmaksızın çok sayıda katılımcıyı rahatlıkla ağırlayabilecek kapasitededir. Etkinlik formatındaki veya programdaki değişiklikler daha hızlı bir şekilde uygulanabilir.
  • Fiziksel Etkinlikler: Gerçekleştiği mekanın kapasitesiyle sınırlıdır. Etkinlik kurulumunda veya programında yapılan değişiklikler, yerinde adaptasyon gerektiren daha karmaşık olabilir.

Başarılı Bir Dijital Etkinlik Düzenlemenin Adımları

Amaçları ve Hedefleri Tanımlayın

  • Amaç: Böyle bir etkinliğin planlanmasına ve uygulanmasına rehberlik edecek şekilde çevrimiçi toplantınızın neyi başarmasını istediğinizi açık bir şekilde tanımlayın; ister öğretme, ilgi çekicilik, ister reklam olsun.
  • Hedef Kitle: İçerik ve formatların özel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için hedef kitleyi, tercihleri ve teknolojiye olan aşinalıkları da dahil olmak üzere belirleyin. Dijital etkinlik planlayıcısı

Kapsamlı Bir Plan Geliştirin

  • Etkinlik Formatı: Dijital etkinliğiniz için canlı web seminerleri, önceden kaydedilmiş videolar, etkileşimli atölye çalışmaları veya sanal konferanslar gibi hedeflerinize ve izleyici katılımı stratejilerinize uygun bir tür seçin.
  • Platform Seçimi: Canlı yayın özelliği, ara odaları, izleyici üyeleriyle etkileşim araçları ve analiz araçları gibi seçenekler sunan iyi bir dijital etkinlik yazılımı seçin.

Bütçe Belirleyin

  • Bütçe Tahsisi: Pazarlama kampanyaları sırasında kullanılan platform ücretlerini ödemek, içerik oluşturmak veya teknik yardım almak gibi dijital etkinliğin farklı bölümlerine para ayırın ve böylece tüm maliyetlerin bütçe planınız dahilinde karşılandığından emin olun.
  • Acil Durum Fonu: Sanal etkinlik sırasında oluşabilecek beklenmedik harcamalar veya teknik sorunlar için bütçenizde bir miktar para olması gerektiğini unutmayın.

İçeriği ve Programı Planlayın

  • Gündem: Oturumlar, tartışmalar ve interaktif etkinliklerle ayrıntılı bir gündem oluşturmanız gerekir. Soru ve yanıtların yanı sıra ağ oluşturma için de yeterli zaman sağlayacak şekilde mantıksal olarak yapılandırıldığından emin olun.
  • Konuşmacılar ve İçerik: Konusunu iyi bilen konuşmacıları davet edin ve etkinliğin amaçlarına uygun ilgi çekici içerikler hazırlayın. Sorunsuz bir sunum sağlamak için konuşmacılara teslimat ve teknik destek konusunda yönergeler sağlayın.

Dijital Etkinliği Tanıtın

e-posta haber bültenleri ve diğerleri gibi çevrimiçi kanallar aracılığıyla etkinlikle ilgili farkındalık yaratmak için pazarlama kampanyaları yürütün .

  • Kayıt Süreci: katılımcılar için etkili bir kayıt sistemi oluşturun. Kullanıcı deneyimini geliştirirken bu süreci kullanıcılar için kolaylaştırmak için çevrimiçi kayıt araçlarını kullanmak mümkündür.

Teknik Lojistik Koordinasyonu

  • Platform Kurulumu: dijital etkinlik platformunuzu spesifikasyonlarınıza göre kurun; akış kalitesi, etkileşim yetenekleri, güvenlik ayarları vb. gibi tüm özelliklerini test edin, böylece uygulandığında sorunsuz olabilir.

Dijital Etkinlik

İyi ki bu konuda uzman bize sahipsiniz! Bu nedenle, dijital etkinliğinizi Linkedin sayfaları vb. gibi ilgili çeşitli sitelerde tanıtmaktan, e-posta yoluyla davetiye göndermekten veya siz de bizi isteseniz bile sosyal medya hesapları aracılığıyla reklam vermekten her şeyle ilgileneceğiz çünkü ekibimiz güçlü bir kapsama sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor. Herkesin dikkat süresinin her zamankinden daha kısa göründüğü bu zamanlarda, özellikle tek bir sektörde zaten ne kadar rekabet olabileceği göz önüne alındığında, bu gibi durumlarda fark edilmeyi oldukça zorlaştırıyor, ancak kuruluşumuz yalnızca başarılı web seminerleri yürütme konusunda uzmanlaştığından, umarım bunu yapabiliriz. Bunu birlikte, hiçbir sorun yaşamadan, sadece onların etrafında tasarlanmış etkili teknikleri kullanarak yaparak harika bir şey ortaya çıkarın – sonuçta en önemli şey bu değil mi?

Bazı insanlar, işletmelerinin dijital bir etkinliğe ev sahipliği yapmasının ne gibi potansiyel avantajlara sahip olduğunu merak ediyor olabilir; işte bunu şimdi yapmanız için bazı nedenler:

Dijital Etkinliğiniz için Neden Bir Etkinlik Yönetim Şirketiyle Çalışmalısınız?

Uzmanlık ve Deneyim

Örneğin, sanal etkinlik firması bu tür planlama ve yürütmenin tüm yönlerini anlıyor ve bu da en iyi uygulamalar ve stratejiler hakkında fikir verecek.

Stres Azaltma

Bunu yaparak, teknoloji yönetiminde yer alan farklı unsurlarla koordinasyonu profesyonellere bırakırken içeriğinizi ve stratejinizi daha güçlü hale getirmeye odaklanmak için daha fazla zamanınız olacak.

Kaynaklara Erişim

Bu şirketler, güvenilir platformları güvence altına alabilecekleri ve tüm teknik gereksinimleri karşılayabilecekleri gelişmiş dijital etkinlik platformlarına, araçlarına ve teknik desteğe erişime sahiptir.

Kişiselleştirme ve Yaratıcılık

Bir etkinlik yönetimi şirketi, özel sanal etkinlik hedeflerinize yönelik özel hizmetlerle birlikte yenilikçi çözümler sunar. Yaratıcı yaklaşımları deneyimi çok daha iyi hale getiriyor ve katılımı artırıyor.

Sorun Çözme

Teknik zorluklar veya organizasyon engelleri gibi web semineri sırasında ortaya çıkabilecek herhangi bir sorunla muhtemelen ilgilenmişlerdir çünkü bu kişiler, sorunsuz ve başarılı bir proje deneyimine yol açacak şekilde bunları kusursuz bir şekilde nasıl ele alacaklarını biliyorlar!

EGTEVENT: Dijitali Bir Üst Seviyeye Taşıyan İstanbul Ortağınız

EGTEVENT, Türkiye çapında anlamlı dijital etkinlikler planlama konusunda uzmanlaşmış, merkezi İstanbul’da bulunan lider bir etkinlik yönetimi şirketidir. EGTEVENT, her başarılı dijital etkinlikle kendisini üstünlüğün ve yaratıcılığın önde gelen destekçisi olarak kanıtlamıştır. İşte bu yüzden bir sonraki dijital etkinliğiniz için EGTEVENT’i düşünmelisiniz.

Kişiye özel çözümler

EGTEVENT olarak dijital etkinliğinize yönelik hedeflerinizi ve hedef kitlenizi anlamak için sizinle birlikte bir ekip olarak çalışıyoruz. Daha fazla insanın ilgisini çekecek ve etkinliklerin hedeflerine ulaşmasını sağlayacak kişiselleştirilmiş öneriler sunarlar.

Gelişmiş platformlar

Canlı yayın ve etkileşimli oturumlar gibi dijital pazarlama kampanyalarında kullanılan en son teknolojiye erişimleri var. Etkinlik deneyimini geliştirmek için özellikle ne yapmanız gerektiğini bildiklerinde doğru platform seçilecektir.

TAM HİZMET YÖNETİMİ

Hizmetler planlamadan koordinasyona, teknik desteğe ve olay sonrası analize kadar tüm aşamaları kapsar. Bu, tüm detayların profesyonelce ve hızlı bir şekilde onlar tarafından iyi bir şekilde ele alındığı anlamına gelir.

Profesyonel ağ

EGTEVENT, geniş hizmet ortakları ve teknoloji sağlayıcıları yelpazesi aracılığıyla teknik yedeklemenin yanı sıra birinci sınıf kaynaklara da sahip olur. Bu nedenle, video konferans veya diğer herhangi bir sanal etkinlikle ilgili spesifikasyonlarınızı karşılayan yüksek kaliteli hizmetler sunabilirler.

NEDEN EGTEVENT’LE ORTAK OLMALISINIZ?

  • Kusursuz uygulama: Çeşitli alanlardan gelen deneyimli profesyonellerden oluşan bir grup, dijital etkinliklerin çeşitli yönlerini EGTEVENT adına yöneterek, stratejik hedeflerin yanı sıra içeriğe de odaklanmanızı sağlar. • İstenilen etkileri üreten yenilikçi fikirler: Bu tür bir etkinlikte katılımı artırmak ve etki yaratmak için yaratıcı fikirlere ve etkili stratejilere ihtiyacınız var. • Daha iyi katılımcı katılımı: Bu uzman tavsiyesi sayesinde, organizatör bu oturumlar sırasında profesyonel etkileşimi sağlayabilir ve böylece hedeflerine stratejik olarak ulaşabilir.

Sonuç: EGTEVENT Dijital Etkinliğinizi Daha Yükseklere Taşısın!

Başarılı bir dijital etkinlik düzenlemek dikkatli planlama, teknik uzmanlık ve etkili uygulama gerektirir. EGTEVENT ile ortaklık yapmak, dijital etkinliğinizin etkili ve etkileşimli olmasını sağlayacak gerekli destek ve araçlara sahip olmanızı sağlar. İster sanal bir konferans, ister bir web semineri veya çevrimiçi bir atölye çalışması olsun, Egt event, Türkiye’de muhteşem dijital etkinlikler oluşturmak için en iyi ortaktır.

Bugün Bize Ulaşın!

Profesyonel etkinlik yönetiminin neler sunabileceğini deneyimlemek için Egtevent profesyonelleriyle iletişime geçerek bir sonraki dijital etkinliğinizi bugün planlamaya başlayın. Sanal etkinliğinizi her zamankinden daha dikkat çekici hale getirecekler.

,

HADİ BAŞLAYALIM

Kurumsal ve profesyonel duruşunuza şıklık katacak
çözümleri beraber tasarlıyoruz, beraber üretiyoruz.

Ofisimiz

Şerfiali Mahallesi Şerifali Sitesi
23-27 Kat 5 Daire 20, 34775
Ataşehir, İstanbul, Türkiye

[email protected]

0 535 248 17 79

0 530 022 74 67

egtevent.

© 2024 EGTEVENT™
contact-section